Een tweede huis in Oostenrijk kopen

Als je erg veel houdt van de natuur en er van houdt om buiten te zijn dan is Oostenrijk waarschijnlijk een goed land om een tweede huis te kopen. Ook is Oostenrijk zowel in de winter als in de zomer mooi. In de winter ligt er natuurlijk erg veel sneeuw en zijn er dan ook meer dan genoeg mogelijkheden om je te vermaken. In de zomer kan het mooi weer zijn en kun je genieten van de mooie bergen, de mooie natuur velden en kun je er meer dan genoeg dingen beleven.

Wel is het belangrijk om een goede regio te kiezen. Ook is het belangrijk om te weten dat de laatste jaren de prijzen van huizen omhoog zijn gegaan. Echter blijft het land erg populair en ook zeker voor het toerisme. Je zou het bijvoorbeeld altijd kunnen verhuren als je het niet gebruikt, of misschien ooit verkopen als je ergens anders een huisje wilt kopen.

Welke regio is het beste qua prijs?

Welke regio het beste is hangt natuurlijk veel af van de prijzen. In elke regio zijn er verschillen tussen de prijzen. Dit heeft te maken met de ligging van de huizen. Huizen die direct aan een skipiste liggen en daarmee erg gewild zijn hebben uiteraard hoge prijzen dan huizen die een stuk verderop liggen van een skipiste. Daarnaast zijn er grote verschillen in prijzen tussen de diverse regio’s. Steiermark of Vorarlberg zijn toch wel echt de 2 goedkoopste regio’s om een huis te kopen.

Jouw perfecte regio kiezen!

Om een keus te maken uit alle beschikbare regio’s en hiervan 1 regio te kiezen heeft veel te maken met wat voor regio’s jouw aanspreken en welke regio’s jouw interesseren. Elke regio heeft weer andere dingen om te doen. Sommige regio’s zijn bijvoorbeeld een stuk drukker en wat meer toerisme. Het voordeel hiervan is dat er meer activiteiten zijn om te doen zoals optredens, en in de zomer veel wandel en fiets activiteiten. Als je echter op zoek bent naar een wat rustigere regio dan kan dat ook.

Advies; Ga meerdere keren op vakantie in Oostenrijk en bekijk verschillende regio’s om er achter te komen welke perfect geschikt is voor jullie!

Makelaar

Als Nederlander is het handig om een makelaar in te schakelen in Oostenrijk. Een makelaar in Oostenrijk heeft namelijk veel meer verstand van de huizen en de regio’s daar dan een makelaar die vanuit Nederland huizen aanbied in Oostenrijk. Natuurlijk is het wel altijd belangrijk om rekening te houden met de Nederlandse wet. Voordat je een huis gaat kopen is het dan ook verstandig om eens te praten met een Nederlandse makelaar voor advies.