Wales

Verrassend veel te zien in het kleine Wales

Wales, vaak gezien als een zelfstandig land, is één van de vier landen die tot het Verenigd Koninkrijk behoren. Wales is niet groter dan Nederland en is zelfs nog kleiner dan België.

De compactheid van het land zorgt er voor dat je snel in verschillende delen van het land bent. Op één dag kun je een bergwandeling maken door het mystieke berglandschap, lekker uitwaaien op het strand en gezellig shoppen en uitgaan in één van de zuidelijke steden.

In het verrassend cultuurrijke Wales zul je versteld staan van de hoeveelheid historische bouwwerken. De Romeinen waren in hun tijd al zeer actief in dit deel van de wereld dat zo ongeveer hun westelijke grens vormde. Ook tijdens de middeleeuwen werd er flink gebouwd en de vaak prachtig gelegen kastelen zijn daar getuige van.

Zou Wales het land kunnen zijn van de vermaarde koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel? Veel Welshman denken van wel en zullen je graag verhalen over de mogelijke plekken waar Arthur begraven kan liggen of vanuit waar de koning en zijn ridders zullen opstaan om Groot-Brittannië nog éénmaal te verdedigen. Op een mistige dag in het bergrijke en verlaten landschap krijg je in ieder geval het idee dat je eeuwen terug in de tijd bent gereisd. Wellicht zul je zelfs geïnspireerd worden zelf op zoek te gaan naar de Heilige Graal.