Wandelroutes Franse Alpen

Het Franse Alpengebied is zeer uitgestrekt. Het berggebied bestrijkt een zeer groot deel van het land, van het Meer van Genève in het noorden totaan de Côte d’Azur in het zuiden. Het gebied bestaat wel uit meer dan 20 verschilende gebergten die ook echt van elkaar verschillen. Hiermee is Frankrijk ook voor wandelaars en bergbeklimmers een belangrijk toeristenland. We hebben de mooiste wandelroutes in Frankrijk voor u op een rijtje gezet.

Nationale Parken

In Frankrijk zijn in totaal 10 nationale parken. Drie bevinden zich in de Alpen. Het gaat om de volgende parken: het Parc National des Écrins, het PN de la Vanoise en het PN du Mercantour. Het grootste nationale park is PN des Écrins (91.800 hectare). Daarna volgen het PN de la Vanoise (het oudste park overigens) en het PN du Mercantour. De hoogste berg is de Barre des Écrins (4102 meter). De natuurparken vormen een paradijs om te wandelen. U kunt hier genieten van de formidabele combinatie van natuur, flora en fauna.

Berg met twee gezichten

De Aravis (tussen Bonneville, Sallanches, Ugine en Thônes) is een bijzondere berg met twee verschillende gezichten. De berg bestaat uit het wilde deel van kalkgesteente en een landschap van bloemenweiden en klaterende bergbeken. Deze twe e delen lopen plotserling in elkaar over. Doordat het landschap vele paden kent is de berg geschikt voor wandelaars. Die moeten dan niet schrikken van small gaten en puinvelden. Enige routine met het wandelen is gewenst. Door de ruige delen op deze berg wordt er zo hier en daar wel iets van de wandelaar gevraagd.

Je kunt op deze berg ook zomaar oog-in-oog staan met de Mont Blanc (de hoogste berg van de Alpen; 4808,73 meter). De mooie uitzichten op deze berg zijn een absolute must voor de wandelaars die van de Franse Alpen houden.

Mont Blanc

We hebben ‘m al genoemd: het Mont Blancgebied. Het grote gebied (Mont Blancmassief) vormt een langgerekte keten van bergtoppen in drie landen: namelijk Frankrijk, Italië en Zwitserland. De Mont Blanc is uiteraard de bekendste berg. Maar met de Aiguilles du Dru, de Grandes Jorasses, de Aiguille Verte en de Aiguilles de Chamonix – om maar een paar mooie bergen te noemen – is deze bergketen nog imposanter. Een belangrijke toeristenplaats in dit berggebied is Chamonix. Door de weergaloze schoonheid en structuur van dit berggebied is het uiterst geschikt voor wandelaars en klimmers. Wandelaars kunnen gebruikmaken van mooie wandelpaden en klimmers vinden hier erg veel uitdaging. Meer info over toerisme in Frankrijk vind je op de erkende toeristen website voor Frankrijk.