Wales

Posted on Jan 03, 2019 under Bestemmingen | Comments are off

Verrassend veel te zien in het kleine Wales

Wales, vaak gezien als een zelfstandig land, is één van de vier landen die tot het Verenigd Koninkrijk behoren. Wales is niet groter dan Nederland en is zelfs nog kleiner dan België.

De compactheid van het land zorgt er voor dat je snel in verschillende delen van het land bent. Op één dag kun je een bergwandeling maken door het mystieke berglandschap, lekker uitwaaien op het strand en gezellig shoppen en uitgaan in één van de zuidelijke steden.

In het verrassend cultuurrijke Wales zul je versteld staan van de hoeveelheid historische bouwwerken. De Romeinen waren in hun tijd al zeer actief in dit deel van de wereld dat zo ongeveer hun westelijke grens vormde. Ook tijdens de middeleeuwen werd er flink gebouwd en de vaak prachtig gelegen kastelen zijn daar getuige van.

Zou Wales het land kunnen zijn van de vermaarde koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel? Veel Welshman denken van wel en zullen je graag verhalen over de mogelijke plekken waar Arthur begraven kan liggen of vanuit waar de koning en zijn ridders zullen opstaan om Groot-Brittannië nog éénmaal te verdedigen. Op een mistige dag in het bergrijke en verlaten landschap krijg je in ieder geval het idee dat je eeuwen terug in de tijd bent gereisd. Wellicht zul je zelfs geïnspireerd worden zelf op zoek te gaan naar de Heilige Graal.

Wintersport in de Belgische Ardennen

Posted on Dec 19, 2017 under Skinieuws | Comments are off

De meeste mensen die op wintersportvakantie gaan, gaan naar Duitsland, Oostenrijk of Italië om hier enkele dagen te skiën of te snowboarden. Deze wintersportbestemmingen zijn hartstikke leuk, maar u kunt ook fijn wintersporten in de Belgische Ardennen.

Wintersport in de Belgische Ardennen: algemene informatie

Er gaan minder mensen wintersporten in de Belgische Ardennen dan in bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk, maar dit is eigenlijk best vreemd. In dit gebied kunt u namelijk heerlijk wintersporten en daar komt nog bij dat deze wintersportbestemming lekker dichtbij huis ligt. Gaat u wintersporten in de Belgische Ardennen, dan houdt u er rekening mee dat hier niet veel lange pistes te vinden zijn. Er zijn veel korte afdalingen, maar grote skigebieden met lange pistes ontbreken in dit wintersportgebied. Dit maakt de wintersportbestemming echter niet minder leuk.

Langlaufen en schaatsen

In de Belgische Ardennen kunt u niet alleen skiën en snowboarden, maar ook langlaufen en schaatsen. Om te langlaufen hoeft u vaak niet eens de piste te verlaten, dit kan namelijk gewoon aan de zijkant van de skibaan. Niet alle skigebieden hebben schaatsbanen, maar bij de pistes van Durbuy
en Malmedy is dit wel het geval. Hier kunt u dan ook fijn schaatsen als u even geen zin hebt om op de ski’s of het snowboard te stappen.

Wintersport in de Ardennen: is het iets voor u?

U kunt heerlijk wintersporten in de Belgische Ardennen, maar deze wintersportbestemming past niet bij iedereen. Vindt u het prettig om in een groot skigebied te verblijven tijdens uw wintersportvakantie? Dan kunt u beter een andere wintersportbestemming bezoeken. In de Belgische Ardennen vindt u
namelijk enkel kleinere skigebieden. Ook is deze wintersportbestemming niet de beste keuze als u lange afdalingen wil maken. De meeste pistes in de Belgische Ardennen zijn klein, met kleine afdalingen.

Vindt u het juist leuk om in een klein skigebied te verblijven, houdt u wel van korte afdalingen en vindt u het prettig niet te ver te hoeven reizen voor uw wintersportvakantie? Dan kunt u met een gerust hart op zoek gaan naar een leuk vakantiehuis in de Belgische Ardennen, om hier een aantal dagen of een week lekker te wintersporten.

Vakantiehuis huren in de Ardennen? Kijk voor meer informatie op Villaspot.nl