Wintersport in de Belgische Ardennen

De meeste mensen die op wintersportvakantie gaan, gaan naar Duitsland, Oostenrijk of Italië om hier enkele dagen te skiën of te snowboarden. Deze wintersportbestemmingen zijn hartstikke leuk, maar u kunt ook fijn wintersporten in de Belgische Ardennen.

Wintersport in de Belgische Ardennen: algemene informatie

Er gaan minder mensen wintersporten in de Belgische Ardennen dan in bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk, maar dit is eigenlijk best vreemd. In dit gebied kunt u namelijk heerlijk wintersporten en daar komt nog bij dat deze wintersportbestemming lekker dichtbij huis ligt. Gaat u wintersporten in de Belgische Ardennen, dan houdt u er rekening mee dat hier niet veel lange pistes te vinden zijn. Er zijn veel korte afdalingen, maar grote skigebieden met lange pistes ontbreken in dit wintersportgebied. Dit maakt de wintersportbestemming echter niet minder leuk.

Langlaufen en schaatsen

In de Belgische Ardennen kunt u niet alleen skiën en snowboarden, maar ook langlaufen en schaatsen. Om te langlaufen hoeft u vaak niet eens de piste te verlaten, dit kan namelijk gewoon aan de zijkant van de skibaan. Niet alle skigebieden hebben schaatsbanen, maar bij de pistes van Durbuy
en Malmedy is dit wel het geval. Hier kunt u dan ook fijn schaatsen als u even geen zin hebt om op de ski’s of het snowboard te stappen.

Wintersport in de Ardennen: is het iets voor u?

U kunt heerlijk wintersporten in de Belgische Ardennen, maar deze wintersportbestemming past niet bij iedereen. Vindt u het prettig om in een groot skigebied te verblijven tijdens uw wintersportvakantie? Dan kunt u beter een andere wintersportbestemming bezoeken. In de Belgische Ardennen vindt u
namelijk enkel kleinere skigebieden. Ook is deze wintersportbestemming niet de beste keuze als u lange afdalingen wil maken. De meeste pistes in de Belgische Ardennen zijn klein, met kleine afdalingen.

Vindt u het juist leuk om in een klein skigebied te verblijven, houdt u wel van korte afdalingen en vindt u het prettig niet te ver te hoeven reizen voor uw wintersportvakantie? Dan kunt u met een gerust hart op zoek gaan naar een leuk vakantiehuis in de Belgische Ardennen, om hier een aantal dagen of een week lekker te wintersporten.

Vakantiehuis huren in de Ardennen? Kijk voor meer informatie op Villaspot.nl