Snel naar de pistes

Gelukkig, het wintersportseizoen komt er weer aan. Het heeft alweer lang genoeg geduurd. We kunnen nu in ieder geval weer beginnen met de voorpret. En nog eventjes en dan begint het echte werk.

Voor sommige mensen kan de zomervakantie gestolen worden. Als ze maar wel kunnen skiën. Het aantrekkelijke aan wintersport Oostenrijk is natuurlijk het de hele dag buiten sportief bezig zijn in gezelschap van familie en/of vrienden. Een zomervakantie is ook leuk maar soms wel een beetje passief.

Waar gaan we naar toe met z’n allen? Alhoewel je naar meerdere landen op wintersport kunt gaan, zoals Frankrijk, Italië en zelfs Finland, kiezen we met toch massaal voor Oostenrijk. Dat komt wellicht doordat Oostenrijk toch wat goedkoper is dan de rest. En Oostenrijk kunnen we makkelijk bereiken met onze eigen auto. We gaan toch het liefste met eigen auto op vakantie waarbij we onze hele skiuitrusting meesjouwen.

Het nadeel van met eigen auto op wintersport gaan, is dat je toch wel moet opletten op de gladde stukken in de weg. Vergeet in ieder geval je sneeuwkettingen niet. En wat je ook niet moet vergeten is van te voren een vignet aanschaffen bij de ANWB voor de Oostenrijkse snelwegen.

En eenmaal daar aangekomen, willen we zo snel mogelijk naar de pistes. De pistes zijn er in drie moeilijkheidsgraden, blauw, rood en zwart. Het scheelt per gebied waar je de meeste pistes van hebt. Bestudeer dit van te voren even want het is echt niet leuk om als beginner in een gebied terecht te komen met voornamelijk zwarte pistes.

’s Avonds gaan we lekker uit eten of naar de après-ski. Bij de après-ski gaat het om gezelligheid, drinken en sterke verhalen. Menig skiër staat de volgende dag met een kater op de piste. Maar dat mag de pret niet drukken. Geniet ervan!